Samvetslöst utnyttjande av barn

Svar på insändare i Expressen 8 mars; insändarna finns inte med i tidningens nätupplaga, så jag kan inte länka till den.

Somliga människor – politiker, journalister och andra – försöker använda det påstådda klimathotet som en förevändning för att förmå oss att sluta använda både elektricitet och andra energikällor. Gör vi det inte frivilligt, är de fullt beredda att använda statligt tvång för att få igenom sin agenda.[1] Skulle de lyckas, skulle det driva oss tillbaka till tiden före den industriella revolutionen, kanske ännu längre tillbaka, med allt det mänskliga lidande det skulle innebära. Och så påstår de att de gör det av omsorg för kommande generationer, d.v.s. just de generationer som kommer att drabbas. Detta är fullkomligt samvetslöst och måste betraktas som ett planerat massmord.

Men som om det inte vore nog, har de nu lyckats få ett par ungdomar som inte ens kommit upp i tonåren att skriva insändare till förmån för denna destruktiva agenda (se Expressens insändarsida 8 mars).

Att man i den åldern inte har haft en chans att sätta sig in i ämnet faller väl av sig självt? Dessa barn är värnlösa offer för föräldrars och/eller lärares indoktrinering. Och skulle agendan bli verklighet, kommer de att få betala dyrt längre fram i livet.

Samvetslöshet på samvetslöshet, med andra ord.

$ $ $

Uppdatering 19 mars 2014: Ytterligare en insändare jag har skickat till Expressen:

Tommy Hammarström skriver i Expressen 17 mars att den fossila elden helst ska vara släckt till år 2050, d.v.s. att all användning av fossila bränslen ska upphöra det året. Hammarström själv kommer att vara 104 år det året, ifall han får leva så länge, och behöver därför inte personligen bekymra sig över konsekvenserna av avvecklingen av fossila bränslen. Men nog borde han ägna en liten tanke åt kommande generationer? Om det här blir verklighet, kommer de att drivas tillbaka till förindustriella förhållanden, med allt det kommer att innebära av misär, svält och förtida död. Men det är väl inget som vi som lever idag behöver bekymra oss om. Eller?

(Hammarström skriver också att det är skillnad på ”väder” och ”klimat” och att det är idiotiskt att ta en barmarksvinter i Sverige eller extremkyla i Nordamerika till intäkt vare sig för klimatförändring eller avsaknad av klimatförändring. Men det hindrar ju honom inte från att ställa sig på ”alarmisternas” sida och förespråka avveckling av industricivilisationen.)

Och f.ö. har Expressen redan tackat nej till mitt debattinlägg Låt inte mörkrets makter segra! Är det någon som är förvånad?

$ $ $

Uppdatering 22 mars 2014: Miljörörelsen fortsätter att skicka ut barnsoldater i kriget mot industricivilisation; se denna insändare i dagens Eskilstuna-Kuriren.

$ $ $

Uppdatering 25 mars 2014: Göran Fröjdh har skrivit en utmärkt bloggpost om hur Världsnaturfonden gör förskolebarn till barnsoldater i detta krig.


[1]) ”Und bist du nicht willig, so brauch‘ ich Gewalt!“ – Goethe, Der Erlkönig.

2 Responses to Samvetslöst utnyttjande av barn

 1. Pingback: Låt inte mörkrets makter segra! | Hemma hos POS

 2. Curt Widlund says:

  Google translate:
  Curt Widlund
  http://wcfn.org/media/407-2/

  Vindkraftverk, ryggradsdjur, och reproduktion

  Till den australiska läkarförbundet

  Öppet brev den 2 april 2014 (Sydney)

  Till: Dr Steve Hambleton, AMA president
  Professor Geoffrey Dobb, AMA vice ordförande

  Världsrådet för natur (WCFN) beklagar den överraskande beslut av Australian Medical Association (AMA) för att leverera ett friskintyg för offer för industriella vindkraftverk, utan att ha genomfört en epidemiologisk studie eller sett någon av patienterna. Windfarm grannar runt om i världen har begärt en tid att hälsovårdsmyndigheterna skulle genomföra en sådan undersökning, inklusive mätning av infra toppar och seismiska vibrationer inne angränsande bostäder. Men detta förvägras dem. Läkare i stort hjälper industrin, inte dess offer. Det är en upprepning av den läkare-för-tobak propaganda från år tillbaka.

  Med tillstånd av Craig Kelly, MP, Sydney.

  AMA hävdar att Windfarm grannar lider av ångest, ingenting annat, och att anti-Windfarm kampanjer är orsaken (1). Med andra ord: det är noceboeffekten, som ”härstammar uteslutande från psykologiska källor” (Wikipedia).

  Men hur är det med djuren? Vi vet att höns och nötkreatur som bor i närheten av vindkraftsparker drabbas av en mängd olika sjukdomar. Av störst intresse är död övrigt friska djur, de dödfödda och missbildningar hos nyfödda och ettåringar. Eftersom djur inte kan läsa propagandamaterial, lyssna på radio eller surfa på Internet, gjort gällande WCFN att deras sjukdomar inte kan orsakas av anti-Windfarm kampanjer. Här är de indicier vi ber er att tänka på:

  1) – 400 getter dött i Taiwan under 2009. Dessa djur, som hålls på en windfarm, inte kunde sova: ”getterna såg mager och de inte äter. En natt gick jag ut på gården och getterna var alla står upp; de var inte sova ”(2).

  2) – I Danmark, som är EU: s ledare i minkuppfödning, miljoner danska kronor gick förlorade i skadade skinn när vindkraftverk började arbeta nära en minkfarm Djuren blev aggressiv, attackera varandra, och resulterade i många dödsfall.. Ägaren hördes av parlamentsledamöter, som var chockad (sic) för att lära sig att vindkraftverk inte så ofarligt som vindkraftsindustrin hade sagt dem (3).

  3) – I Polen, en ny fackgranskade studier på inrikes gäss drog slutsatsen att: ”Resultaten tyder på de negativa effekterna av den omedelbara närheten av vindkraftverk på foderkonsumtion, viktökning och kortisolkoncentration i blodet” (4).

  4) – Nova Scotia, Kanada: Ocean Breeze Emu Farm, populär bland turister, har stängts ner. Vibrationerna från närliggande vindkraftverk, 850 meter bort, har dödat många av emuer, meddelade ägarna. ”Våra fåglar blev mycket aggressiv. De var aldrig så. De var mycket foglig ”, sade Debi VanTassell. De stora fåglarna inte sova. De körs i deras pennor natt och dag, skriver journalisten som pratade med Van Tassells. ”Vi märkte att de inte ökar i vikt”, säger ägaren. ”Några av dem var så mager, skulle du se de små stamnät,” … Knappt hörbar eller lågfrekventa vibrationer från turbinerna har gjort dem i. infra får i ditt huvud och kropp och tar dig över, förklarade VanTassell till Chronicleheralden (5). Tre dagar tidigare hade hon skrivit till globalwindenergyimpact.com: ”Vi kan inte bevisa att det beror på att effekten av verken, men en sak som vi vet är att för de 18 + år innan verken vi hade aldrig några problem med vår fåglar, inga oförklarliga dödsfall, ingen oro … Vi hade friska, produktiva och innehåll emuer. ”(6)

  5) – En studie från Portugal visar att föl födda och uppfödda i närheten av vindkraftverk utvecklat Equine Böjhållfasthet limbmissbildningar. ”Resultaten som presenteras här tyder starkt på att närvaron av LFN genere WT i närheten av denna hästavel gård kan spela en betydande roll i att utlösa och uppkomsten av hästdjur böj limbmissbildningar” (LFN: lågfrekvent buller – WT: vindkraftverk ). (7) Den publicerades av Universidade Lusófona och legat till grund för en avhandling vid Universidade TÉCNICA DE LISBOA (8).

  6) – Biolog Dr Lynne Knuth, i ett brev till nämnden för offentlig tjänst i Wisconsin, vittnade enligt följande: ”Problemen med djur reproduktion redovisas i vindkraftsparker i Wisconsin är brist på äggproduktion, problem med kalvning, spontan abort (embryonal dödlighet), fosterdöd, missfall och teratogena effekter:
  • I kycklingar: Korsade näbbar, saknade ögonglober, missbildningar i skallen (insjunkna ögon), lederna i fötter / ben böjda på udda vinklar (Jim Vollmer, personlig kommunikation)
  • Hos nötkreatur: saknade ögon och svansar (uppdaterat utdrag ur slutrapporten från församlingen av Lincoln vindkraftverk Moratorium kommittén).

  ”Det är störande för mig att i kycklingar och kor i olika vindkraftparker (separerade med 50 miles) liknande teratogena effekter som observerats, nämligen saknas ögonglober. Baserat på korrelationen av effekt experimentellt och de som ses i vindkraftparken i höns, kan dessa fel bero på lågfrekventa vibrationer. Jim Vollmer, bonden som äger dessa kycklingar, rapporterar att de tenn strukturer på sina byggnader vibrera. Om infra / lågfrekvent ljud är stark nog att vibrera strukturer på sin gård när den passerar igenom, vad gör att den känsliga anslutningar och cirkulation inuti utvecklingskycklingembryon, och inuti människor, när den passerar genom dem?

  ”Djur hälsoproblem i Srnkas” tidigare prisbelönta besättning inkluderar dödsfall i cancer, ringorm, skabb, löss, parasiter, kor inte kalvning ordentligt, uttorkning, mutationer såsom inga ögonglober eller svansar, kor håller graviditet endast 1 till 2 veckor och därefter avbryter, blod från näsborrar, svartvita hår rockar vänder brunt, mastit, njur-och leversvikt. . . . ”(9)

  7) – Det finns många fler konton vindkraftverk påverkar djur, exempelvis herdehundar vägrar att arbeta, eller ens komma ur kenneln (10). Människor har också rapporterat försvinnandet av djurlivet runt vindkraftparker, med undantag för besökande fåglar och fladdermöss, och asätare som kommer att livnära sig på deras kroppar.

  Ovanstående indicier är mer än nog för att motivera en noggrann epidemiologisk studie om Windfarm grannar som klagar Wind Turbine Syndrome, och på sina djur. Med tillämpning av försiktighetsprincipen, bör ett moratorium uppmanas vindkraftsutveckling tills studien är publicerad och analyseras. För att garantera mot fördomar, och att hålla det enkelt, bör hälften av de som deltar i studien proffs godkännas av WCFN, som inte kan anklagas för att vara pro-vindkraftverk.

  WCFN motsätter vindkraftverk på grund av deras skadliga effekter på den biologiska mångfalden, men vi är inte okänsliga för den skada de gör för människor. Vi tror också på den här principen i den hippokratiska eden: ”primum non nocere” – första, gör ingen skada.

  Mark Duchamp
  Ordförande

  Referenser:
  (1) – http://waubrafoundation.org.au/resources/ama-statement-wind-farms-and-health-2014/
  (2) – http://news.bbc.co.uk/2/hi/8060969.stm
  (3) – http://www.maskinbladet.dk/artikel/tidligere-miljominister-vil-aendre-vindmollebekendtgorelse
  (4) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24597302
  (5) – http://thechronicleherald.ca/novascotia/1168233-turbines-blamed-for-killing-emu-business
  (6) – http://globalwindenergyimpact.com/2013/11/16/once-successful-nova-scotia-emu-farm-forced-to-close-after-turbines-destroyed-their-flock/
  (7) – http://www.windturbinesyndrome.com/wp-content/uploads/2013/05/2010-Denmark-Wind-turbines-Lyon-follow-up.pdf
  (8) – https://www.repository.utl.pt/bitstream/10400.5/4847/1/Deforma%C3%A7ao%20flexural%20adquirida%20da%20articula%C3%A7ao%20interfalangica%20distal%20em%20poldros.pdf
  (9) – http://articles.chicagotribune.com/2010-03-14/business/ct-biz-0314-wind-energy–20100314_1_turbines-wind-power-last-year-wind-farm
  (10) – http://www.wind-watch.org/news/2012/06/24/working-dogs-may-be-affected-by-wind-farms/