Balkongrökning igen

Det blev ett kort uppehåll i den anonyma insändarkampanjen mot balkongrökning efter min insändare i EK 3.9. Men nu är den tillbaka igen, lika anonym som förut.

Låt mig då gå er till mötes och föreslå några enkla åtgärder. Jag ska då förbigå en sådan petitess som att sign. ”Visa hänsyn” i EK 24.9 skriver att problemet med balkongrökning kan lösas genom att balkongrökarna håller sig intill väggen i stället för balkongräcket. Sådana eländiga halvmesyrer leder ingenvart.

Förbjud i stället rökare att vädra. Det säger sig väl självt att den rök som vädras ut drabbar förbipasserande fotgängare, för inte tala om grannarna som aldrig kan vädra samtidigt som rökarna.

Genomdriv genast förslaget att förbjuda rökning på uteserveringar. Man ska väl kunna passera Nybrogatan utan att utsättas för rök?

Nästa steg blir att förbjuda all rökning inom tättbebyggt område. Man ska väl kunna vistas på Fristadstorget eller i Stadsparken utan att utsättas för rök? Rökarna får väl ta sig ut på landsbygden, om de är så förtvivlat röksugna.

Men det bor ju en del människor ute på landet också. T.o.m. i yttersta skärgården kan det finnas de som störs av rök. Så den enda vettiga åtgärden är att totalförbjuda rökning.

De som ändå trotsar förbudet ska arkebuseras. Fast då finns det säkert de som i stället störs av krutröken.

Kommentarer inaktiverade.